PARMAK KUKLALARI NASIL HAZIRLAMALIYIZ?

Parmak kuklalar

2 yaş ve üzeri çocuklar için uygun hikaye kitabımız Alp’in Şansı parmak kuklalar hediyelidir. Peki, kitaptan çıkan parmak kuklaları nasıl hazırlamalıyız? 

Alp’in Şansı kitabını satın aldığınız zaman kitabın iç arka kapağına tutturulmuş parmak kuklaları bulacaksınız. Hikayenin kahramanlarına ait parmak kuklalar ile kitabı interaktif hale getirebilirsiniz. Çocuğunuz ile birlikte hikayeyi canlandırabilirsiniz. İsterseniz birlikte yeni maceralar türetebilirsiniz.

Alpin Şansı parmak kuklalar

Parmak kuklaları hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Alp’in Şansı kitabı
  • Kitaptan çıkan parmak kukla şablonu
  • Makas
  • Yapıştırıcı

Alpin şansı kukla kesimi

Parmak kuklalar hazırlamak için, kuklaların bulunduğu kartonda gösterilen kesim yerlerinden makasınız ile kesmeye başlayın. Belirtilen hatları takip ederek her kuklayı tek tek kartondan ayırın.

Alpin Şansı parmak kuklalar

Keserek çıkardığınız kuklaların yan parçalarını birleştirerek bir daire oluşturun. Bu daireyi kendi parmağınıza yada çocuğunuzun parmağına uygun olacak şekilde ayarlayın. Gerekirse makasla keserek boylarını kısaltabilirsiniz. Bu sayede parmak kuklalar parmağınıza tam olarak oturacaktır.

Alpin Şansı kukla yapımı

Ardından tüm kuklaların yan parçalarını parmaklarınıza uygun büyüklükte olacak şekilde, bir yapıştırıcı ile birbirine yapıştırın. Hepsi bu kadar! Kuklalarınız hazır!
Tek yapmanız gereken kuklaları yüzük gibi parmaklarınıza geçirmek!

Alpin Şansı parmak kuklalar

Parmaklarınızı hareket ettirerek her karakteri seslendirebilirsiniz. Bu sayede çok eğlenceli oyunlar ve etkinlikler geliştirebilirsiniz. Ayrıca, kuklalarla oynamak ve oyunlar geliştirmek çocuğunuzun yaratıcılığını arttıracaktır.

Alpin Şansı Parmak Kukla

Alp’in Şansı parmak kuklalarını, eğer elleri yatkınsa, 3 yaş ve üzeri çocuklarınızla birlikte de hazırlayabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuzun el becerileri de gelişmiş olacaktır. Bu süre içerisinde lütfen çocuğunuzu yalnız bırakmayın. Çocuklar parmak kuklaları mutlaka bir yetişkin gözetiminde yapmalıdır.

Alpin Şansı Parmak Kuklalar

Alp’in Şansı, 2 yaş ve üzeri tüm çocuklar için uygun bir hikaye kitabıdır. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı hedefleyen kitabımızı buradan inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Alpin Şansı Parmak Kuklalar Nasıl Hazırlanır

Daha fazla etkinlik fikri için web sitemize sık sık uğramayı ihmal etmeyin. Bizi Youtube kanalımız ve İnstagram hesabımızdan takip etmeyi unutmayın. Böylece, yeni kitaplarımızdan ve sizler için hazırladığımız etkinliklerden önce siz haberdar olursunuz.
Gaga Yayınları instagram hesabı: @gagayayinlari
Gaga Yayınları Youtube Kanalı: Gaga Yayınları

Bir cevap yazın